با شش نوع متداول ژنراتور آشنا شوید

انواع متدوال ژنراتور هیدروژنی

از بین تمام گزینه های موجود در این لیست، ژنراتورهای بنزین متداول ترین ژنراتور هستند، اساساً به این دلیل که بنزین به راحتی در دسترس است و این ژنراتورها در مقیاس کم هزینه قرار می گیرند. اما، بنزین در هنگام قطع برق معمولاً در دسترس نیست، زیرا برای پمپاژ به برق نیاز دارد. ژنراتورهای بنزینی در اندازه های کوچک موجودند، اما سوخت بسیار قابل اشتعالی هستند.

ماندگاری بنزین کمتر از یک سال است و قیمت بنزین نسبتاً بیشتر از گازوئیل، پروپان و گاز طبیعی است. ژنراتورهای بنزین میزان آلایندگی نسبتاً بالایی تولید می کنند، معمولاً به اندازه بعضی از مدل های دیگر دوام ندارند و در دمای سردتر شروع به کار خوبی ندارند. لذا برای اولین مورد سراغ ژنراتورهای گازوئیلی می رویم

  1. سوخت دیزل

گازوئیل در بین منابع سوخت کم اشتعال قرار می گیرد و تقریباً به راحتی در دسترس است. این موتورها طول عمر بالایی دارند و در حالی که از آن ها استفاده سنگین و سخت گیرانه می‌شود اما ماندگارتر هستند و کارایی بیشتری دارند به شرطی که به درستی نگهداری شوند. ژنراتورهای دیزلی کارکردی مقرون به صرفه دارند، گرچه قیمت این واحدها معمولاً بیشتر از تولید کننده های گاز است. در برخی از شهرستان ها، شهرداری ها اجازه می دهند که خرید گازوئیل با نرخ مالیات کاهش یافته یا بدون پرداخت مالیات انجام شود. علاوه بر این، دیزل ژنراتورها در محیط های سرد نسبتاً راحت شروع به کار می کنند.

با این حال، سوخت دیزل فقط تا 24 ماه ذخیره می شود و ذخیره مقادیر زیاد می تواند هزینه بر باشد. مانند بنزین، پمپاژ دیزل در هنگام قطع برق غالباً غیرممکن است. از آنجا که میزان انتشار موتورهای دیزلی زیاد است، برخی مناطق به دلیل نگرانی های زیست محیطی، محدوده کار این موتورها را در ساعات روز محدود می کنند.

رطوبت موجود در سوخت، ژنراتور را خراب می کند (مگر اینکه دیزل امولسیون باشد که در ادامه به آن پرداخته شده است)، بنابراین برای محیط های مرطوب، مانند محیط های نزدیک دریاچه ها و رودخانه ها و یا مکان‌های بیرون از خانه، مناسب نیست. دیزل ژنراتورها نیاز به تعمیر و نگهداری منظم توسط تکنیسین واجد شرایط دارند و موتورهای سنگین تری هستند، بنابراین کمتر قابل حمل هستند.

چرا باید موتور دیزلی انتخاب کنیم؟

  1. بیو دیزل

سوخت بیو دیزل از مخلوط گازوئیل و یک منبع بیولوژیکی دیگر مانند روغن نباتی یا چربی حیوانات ساخته می شود. جوانب مثبت و منفی بیو دیزل مشابه سوخت دیزل معمولی است و فقط مزایای زیست محیطی آن بیشتر است. بیو دیزل از منبع انرژی تجدید ناپذیر سوخت های فسیلی کمتری استفاده می کند و با انتشار کمتر و ضایعات کمتر می سوزد. این گزینه را در مقایسه با گازوئیل معمولی به گزینه ای سازگار با محیط زیست تبدیل می کند. تمام سوخت های دیزلی نسبت به مایعات و گازهای موجود در این لیست اشتعال کمتری دارند اما این موتورها سر و صدای بیشتری نیز دارند.

مانند دیزل، بیو دیزل دو سال یا کمتر در انبار دوام می آورد و گاهی اوقات در هنگام قطع برق در دسترس نیست زیرا نمی توان آن را پمپاژ کرد. همچنین یافتن آن در برخی مناطق دشوارتر است. از آنجا که مخلوط گازوئیل به روغن باید در نسبت 80:20 نگه داشته شود، کار با آن دشوارتر تلقی می شود.

  1. دیزل امولسیون شده

دیزل امولسیون شده مخلوطی از سوخت دیزل و آب است که با یک ماده مخلوط شده است. این سوخت مزایا و معایب سوخت های دیزل و بیودیزل را به همراه دارد. همانند بیو دیزل، تولید گازهای گلخانه ای دیزل امولسیون شده، کمتر از گازوئیل معمولی است و مصرف سوخت های فسیلی کمتری دارد. ماندگاری آن نیز دو سال یا کمتر است و حفظ نسبت مناسب آب به دیزل چالش برانگیز است، به خصوص در محیط های کاری شلوغ.

  1. گاز پروپان (بخار و مایع)

پروپان دارای ماندگاری بیشتری نسبت به سوخت های بنزین یا گازوئیل است و باعث تمیزتر شدن مواد سوختنی می شود. به راحتی در هر مقداری ذخیره می شود و حتی در زمان قطع برق به راحتی در دسترس است. پروپان میزان آلایندگی نسبتاً کمی تولید می کند و در معرض “انباشته شدن مرطوب” معمول در دیزل ژنراتورها نیست. ژنراتورهای پروپان به طور کلی مقرون به صرفه بوده و مدت زیادی دوام می آورند. پروپان در دماهای پایین نیز به راحتی شروع به کار می‌کند و عملکرد بی صدایی را ارائه می دهد.

در طرف مخروط، پروپان تحت فشار نگه داشته می شود و بسیار قابل اشتعال است. سیستم های سوخت پیچیده تر هستند، بنابراین در معرض خرابی هایی هستند که بیشتر اتفاق می افتند. هزینه های نصب بیشتر است زیرا یک تکنسین واجد شرایط باید خطوط سوخت را نصب کند. ژنراتورهای پروپان برای خرید و کار گران ترند و حدود سه برابر در مقایسه با موتورهای دیزل سوخت می سوزانند. بعلاوه، واحدهای پروپان معمولاً در مقایسه با انواع دیگر ژنراتورها طول عمر زیادی ندارند.

 

  1. گاز طبیعی

گاز طبیعی تقریباً در هر مکان به راحتی در دسترس است و ذخایر جدید آن که با تکنیک های تقطیر باز شده به معنای تأمین تقریباً بی حد و حصر است. از آنجا که خطوط گاز طبیعی به هر محلی می رسند، سوخت این ژنراتورها هرگز تمام نمی شود و نیازی به دوباره پر شدن ندارند. این بدان معنی است که ژنراتورها قابل حمل نیستند.

ژنراتورهای گاز طبیعی با ضایعات بسیار کم به صورت تمیز می سوزند و این گاز حتی در صورت عدم منبع تغذیه نیز به راحتی در دسترس است. این واحدها در مقایسه با سایر گزینه ها نیز مقرون به صرفه هستند. گاز طبیعی نیز در شرایط سرد به خوبی شروع به کار می‌کند و نسبتاً بی سر و صدا کار می کند.

از معایب ژنراتورهای تولید گاز طبیعی می توان به هزینه های بالاتر نصب به دلیل راه اندازی خطوط سوخت اشاره کرد. این ژنراتورها معمولاً به اندازه ژنراتورهای دیزلی دوام ندارند و اگر خطوط گاز شکسته شود، این اتفاق می تواند منجر به نشتی خطرناکی شود. مانند پروپان ، “انباشته شدن مرطوب” هنگام کار با یک ژنراتور گاز طبیعی هیچ مشکلی ندارد.

  1. غافلگیر شوید! هیدروژن

از دهه 1800، مردم روی تولید ژنراتوری کار می کردند که بتواند از هیدروژن نیرو تولید کند. هیدروژن بسیار فراوان است (به ویژه از منابع آب)، غیر سمی، تمیز، ارزان است و انرژی بیشتری در هر پوند نسبت به هر منبع سوخت دیگر تولید می کند.

در دهه 1940، آزمایش ها برای ایجاد وسیله نقلیه مجهز به هیدروژن آغاز شد و تلاش ها امروز نیز ادامه دارد. تولیدکننده‌های هیدروژن اگرچه به راحتی در دسترس نیستند  اما برای بسیاری از محیط ها از جمله آزمایشگاه ها قابل حمل و مفید است. ژنراتورهای هیدروژنی مجهز به ویژگی های ایمنی مناسب  و قابل حمل نیز هستند.

توجه اصلی هنگام خرید دیزل ژنراتور، نوع محیطی است که تجهیزات برای سرویس دهی در آن مورد استفاده قرار می گیرند. در پایان شما باید تعادل لازم بین بودجه ، نیاز به قابلیت حمل، دمای شرایط کارکرد و دسترسی آسان به سوخت را در نظر بگیرید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان و استعلام قیمت