ژنراتور وسیلهای است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. این بر اساس اصل القای الکترو مغناطیسی کار میکند. رسانایی که در یک میدان مغناطیسی حرکت میکند، جریان الکتریکی تولید میکند. ژنراتور ها در کاربردهای مختلفی از جمله نیروگاه ها، سیستم های قدرت پشتیبان و دستگاه های قابل حمل استفاده می شوند.همچنین انواع ژنراتور صنعتی در موارد مختلفی کاربرد دارند.
انواع مختلفی از ژنراتور ها از جمله: ژنراتور های AC و DC وجود دارد. ژنراتور های AC جریان متناوب تولید میکنند که در اکثر وسایل برقی و دستگاهها استفاده میشود. ژنراتورهای DC جریان مستقیم تولید میکنند که در باتریها و دستگاههای الکترونیکی استفاده میشود.
ژنراتورها میتوانند با منابع مختلفی مانند: بنزین، سوخت دیزل، گاز طبیعی، پروپان یا منابع انرژی تجدید پذیر مانند: انرژی باد یا خورشیدی تغذیه شوند. انواع ژنراتور صنعتی در اندازه ها و ظرفیت های مختلف برای مطابقت با نیازهای مختلف عرضه می شوند.
این دسنگاهها برای تامین برق در هنگام قطع برق یا در مناطق دورافتاده که دسترسی به شبکه وجود ندارد، ضروری هستند. آنها همچنین برای تامین انرژی سایتهای ساختمانی و رویدادهای فضای باز استفاده میشوند.
به طور کلی، ژنراتورها با تامین برق در مواقعی که بیشتر به آن نیاز داریم، نقش مهمی در زندگی روزمره ما دارند. در ادامه با نوع صنعتی این دستگاه آشنا شده و اطلاعات بیشتری را درباره آن کسب خواهیم کرد.
معرفی ژنراتور صنعتی
همانطور که گفته شد، ژنراتورها دستگاههایی هستند که برق مورد نیاز ما را در مواقع اضطراری یا در شرایطی که به برق احتیاج بیشتری داریم، تامین میکنند. شش نوع از این ژنراتورها در صنعت کاربرد بسیاری داشته و در میان سایر انواع ژنراتور صنعتی از آوازه بیشتری برخوردار هستند. این شش نوع شامل:
- دیزل ژنراتور
- ژنراتور بنزینی
- ژنراتور گازی
- ژنراتور آبی
- ژنراتور نیمه صنعتی
- ژنراتور سه فاز
انواع ژنراتور صنعتی و کاربرد هر کدام
در ادامه به انواع ژنراتورهای صنعتی میپردازیم:
دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور، نوعی ژنراتور است که از سوخت دیزل برای تولید برق استفاده میکند. این موتور شامل موتوری است که سوخت دیزل را میسوزاند تا ژنراتور را بچرخاند و سپس برق تولید میشود. دیزل ژنراتورها، غالبا در جایگاه منبع پشتیبان برق برای منازل، مشاغل و سایر تأسیسات در مواقع قطعی برق یا موارد اضطراری استفاده میشوند.
دیزل ژنراتورها همچنین در صنعت ساخت و ساز، برای نیرو دادن به ابزار و تجهیزات در محل کار هایی که دسترسی به برق وجود ندارد استفاده میشود. آنها همچنین در مکانهای دور افتاده مانند: سایتهای معدن و سکوهای نفتی که در آن دسترسی به شبکه برق وجود ندارد استفاده میشود.
ژنراتور بنزینی
ژنراتور بنزینی از بنزین به عنوان منبع سوخت خود استفاده میکند. این به روشی مشابه دیزل ژنراتور عمل میکند؛ موتوری که بنزین می سوزاند تا ژنراتوری را که برق تولید میکند بچرخاند. ژنراتورهای بنزینی، اغلب برای مقاصد تفریحی مانند: کمپینگ یا رویدادهای فضای باز که در آن برق مورد نیاز است اما در دسترس نیست استفاده میشود.
ژنراتور گازی و آبی
ژنراتور گازی و آبی دو نوع ژنراتور هستند که از منابع مختلف برای تولید برق استفاده میکنند. ژنراتور گازی از گاز طبیعی، بیو گاز، پروپان، متان و سایر گازهای قابل احتراق استفاده میکند. در حالی که ژنراتور آبی از جریان آب سطح زمین و نیروی جذب شده از تغییر ارتفاع در رودخانهها و سدها استفاده میکند.
کاربرد اصلی ژنراتور گازی در صنعت، تولید برق برای شبکه برق است؛ همچنین،در صنایع نظامی، صنایع نفت و گاز، کشتارگاه ها و فضا سازان نظامی نیز به کار می رود.
ژنراتور آبی به علت قابل حمل بودن و عملکرد پایدارش در منطقههای دورافتاده و کوهستانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد؛ همچنین، در صنایع کشاورزی، تولید برق برای روستاها و شهرستانهای دور افتاده و تأمین نیروی برق برای سدها و نیروگاه های آبی نیز به کار میرود.
بنابراین، ژنراتور گازی و آبی به دلیل عملکرد پایدار، قابل حمل بودن و کاربردهای متعدد در صنعت، به عنوان گزینههای مناسب جهت تولید برق در مناطق دور افتاده و صنعتهای مختلف شناخته شدهاند.
ژنراتور نیمه صنعتی و سه فاز
ژنراتور نیمه صنعتی و سه فاز، یک دستگاه الکتریکی است که برای تولید انرژی الکتریکی در صنعت استفاده میشود. این دستگاه با استفاده از گردش موتور، انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
معمولا،ً ژنراتور نسبت به منابع دیگر، مانند باتری، قابل حمل نمیباشد و باید به شبکه برق متصل شود تا بتواند به صورت پایدار، انرژی الکتریکی تولید کن؛ همچنین، ژنراتور سه فاز با قابليت توليد جريانAC با فاز های A، B وC است که در صنعت به علت قابليت حمل بالا کاربردهای گسترده ای دارد.
برخلاف ژنراتورهای خانگی که در منازل استفاده میشوند، ژنراتور نیمه صنعتی و سه فاز برای تولید انرژی الکتریکی در صنایع بزرگ، مانند: کارخانجات، نیروگاه ها و معادن استفاده میشود که از انواع ژنراتور صنعتی میباشد. این دستگاه به دلیل قابلیت تولید انرژی الکتریکی با توان بالا و پایدار، به عنوان یک منبع اصلی برق در صنایع مختلف استفاده میشود.
به طور کلی، ژنراتور نسبت به منابع ديگر، قابليت توليد انرژي الكتريكي با توان بالا و پايدار را دارد و به همین دليل در صنایع بزرگ استفاده میشود.
تاریخچه استفاده از ژنراتور های صنعتی
استفاده از ژنراتورهای صنعتی به عنوان منبع تولید برق در صنایع و کارخانجات به دوران صنعتی شدن انگلستان در قرن نوزدهم بازمیگردد. در آغاز این دوره، بخش عمدهای از تولید برق با استفاده از موتورهای بخار و توربینهای بخار صورت میگرفت. با پیشرفت فناوری و بهبود راندمان، ژنراتور های دیزلی نیز به عنوان منبع تولید برق در صنایع مورد استفاده قرار گرفت.
استفاده از ژنراتورهای صنعتی در سالهای پس از جنگ جهانی دوم نسبت به قبل به شدت گسترش یافت. با توسعه شبکه های برق و نیاز رو به رشد صنایع، استفاده از آن به عنوان منبع تولید برق در کارخانجات و ساختمان ها رواج پیدا کرد.
امروزه، ژنراتورهای صنعتی با توجه به نیازهای مختلف صنایع و کاربردهای مختلف، در اندازه ها و قدرت های مختلفی تولید میشوند. این دستگاه به عنوان منبع تولید برق در صنایع، ساختمانها، فضای باز و حتی در کشورهایی با بحران انرژی استفاده میشوند.
موارد استفاده از انواع ژنراتور های صنعتی
ژنراتورهای صنعتی برای تامین برق پشتیبان در مواقع قطع برق و همچنین تامین برق در مناطق دورافتاده که دسترسی به شبکه وجود ندارد، استفاده میشود. آنها همچنین در سایتهای ساختمانی، عملیات معدنی، و میادین نفت و گاز که در آن به برق موقت نیاز است استفاده می شود.
بر اساس گزارش MarketsandMarkets، انتظار میرود که بازار جهانی ژنراتورهای صنعتی از 13.2 میلیارد دلار در سال 2019 به 16.6 میلیارد دلار تا سال 2025 افزایش یابد که ناشی از افزایش تقاضا برای تامین برق بدون وقفه و رشد صنعت ساختمان است.
ژنراتورهای صنعتی در اندازهها و انواع مختلفی تولید میشوند، از واحدهای کوچک قابل حمل تا ژنراتورهای ثابت بزرگ که میتوانند چندین مگا وات برق تولید کنند. آنها میتوانند با گازوئیل، گاز طبیعی، پروپان یا بنزین تغذیه شوند.
انواع ژنراتور صنعتی ، علاوه بر تامین برق پشتیبان و برق موقت، برای اصلاح پیک و مدیریت بار نیز استفاده می شوند. پیک تراشیدن، شامل استفاده از ژنراتور ها در دوره های تقاضای بالا، برای کاهش فشار روی شبکه است، در حالی که مدیریت بار شامل استفاده از ژنراتور ها برای تکمیل شبکه در زمان های تقاضای کم است.
شرکت بازرگانی پیشرو موتور پارسیان دیزل با سال ها تجربه در امر تامین و پشتیبانی انواع دیزل ژنراتور با بهره گیری از آموزش های تخصصی سازندگان بزرگ دیزل و ژنراتور یک شرکت پیشرو در این صنعت میباشد.برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش خود میتوانید از طریق راههای ارتباطی درج شده با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید.
جمع بندی
ژنراتورها دستگاه هایی هستند که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند. این دستگاهها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و کاربرد گوناگونی در حوزه صنعت دارند. انواع ژنراتور صنعتی هر کدام در صنایع، کاربرد مخصوص به خود را دارند.
اولین استفاده از ژنراتورهای صنعتی در قرن نوزدهم (دوران صنعتی شدن انگلستان) می باشد. لازم است بدانید که بخش مهم ژنراتورها، موتور آن بوده و در واقع موتور، عمل تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی را انجام می دهد. امید است این مطالب برای شما مفید بوده باشد.
سوالات متداول
- انواع ژنراتور صنعتی شامل جه دستگاهایی میشود؟
از انواع ژنراتورهای صنعتی میتوانیم به دستگاه هایی همچون دیزل ژنراتور،ژنراتور بنزینی،ژنراتورهای گازی و آبی،ژنراتور نیمه صنعتی و سه فاز اشاره کرد.
- برای خرید انواع ژنراتور از چه طریفی میتوانیم اقدام نماییم؟
برای خرید ژنراتور و اطلاع از قیمت ها لطفا با کارشناسان فروش ما در شرکت پیشرو موتور پارسیان دیزل با شماره 33940444-021 تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه